Er du interessert i kommunikasjonsarbeid og politikk?

Kommunikasjonsrådgiver i Rogaland Ap

Kommunikasjonsrådgiveren vår skal slutte, og nå starter vi letingen etter en ny lagspiller som er interessert i politikk generelt og kanskje også Arbeiderpartiet spesielt.

Som kommunikasjonsrådgiver for fylkestingsgruppa til Rogaland Ap vil du jobbe tett med både fylkesordfører, gruppeleder, fylkestingsgruppa og partikontoret. Du vil også kunne få samarbeide med andre kommunikasjonsrådgivere i partiet, både i fylket og nasjonalt. Du kan forvente varierte arbeidsdager fylt med en rekke ulike oppgaver, og du bør være flink til å organisere eget arbeid og skape gode relasjoner.

Vi trenger en rådgiver som er initiativrik, som kan jobbe selvstendig og som også har evnen til å snu seg raskt rundt når det trengs. Arbeidet krever at du kan analysere klart, skrive godt og presentere vanskelige saker på en enkelt og tydelig måte. Kontakt med journalister og lokale medier er en stor del av jobben, og som ansatt i Rogaland Ap vil du dessuten få anledning til å delta i arbeidet med å utvikle og formidle budskap om Arbeiderpartiets politikk.

Arbeidsoppgavene dine består blant annet av mediehåndtering og profilering av våre saker, våre politikere og vår politikk. Tekstarbeid, rådgivning og beredskapskommunikasjon ved krevende saker hører også med til oppgavene. Du vil dessuten bidra i planlegging og gjennomføring av reiser og arrangementer.

Vi er på jakt etter deg som har evnen til å formidle Arbeiderpartiets politikk på en tydelig, korrekt og fengende måte, enten det er i nyhetene, på sosiale medier eller i politiske debatter. Du trives i bredden av kommunikasjonsfaget, er glad i å arbeide med tekst og liker å skrive både korte tekster til sosiale medier og lengre tekster til pressemeldinger, debattinnlegg, taler og kronikker.

Vi håper å finne en idérik rådgiver som har nyhetsteft og "en god penn". Gode samarbeidsevner, tålmodighet, innsatsvilje og initiativ er også viktige egenskaper i jobben.

Hos oss vil du møte dedikerte kolleger med ulik bakgrunn og erfaring, og du vil få utføre variert kommunikasjonsarbeid i tett relasjon med våre folkevalgte.

Inkludering og mangfold er en styrke på arbeidsplassen og vi oppfordrer derfor alle til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn.

Kvalifikasjoner og egenskaper

Vi leter etter deg som har:

- Utdanning innen journalistikk, media eller kommunikasjon- Erfaring fra kommunikasjonsarbeid eller redaksjonelt arbeid/journalistikk- Meget god muntlig og skriftlig framstillingsevne (bokmål og nynorsk)- Evne til å sette deg raskt inn i saker og forklare kompliserte ting på en enkel måte- God politisk forståelse og kjennskap til politiske prosesser og det politiske systemet i Rogaland- Stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne- Strukturert og løsningsorientert- Godt humør og liker å være del av et lag- Erfaring med foto, film, digitale verktøy og arbeid i digitale kanaler er en fordel 

Dine oppgaver vil blant annet være:

- Budskapsformidling i ulike kanaler og i sosiale medier- Medieinnsalg og utarbeidelse av pressemeldinger, debattinnlegg og kronikker- Medieovervåkning og medierådgivning 

Vi tilbyr:

- Fast stilling som kommunikasjonsrådgiver. Snarlig tiltredelse.- Gode betingelser Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver og engasjerte kolleger- Stor grad av fleksibilitet- Mulighet for en time trening i arbeidstiden per uke- Du må regne med noe kvelds- og helgearbeid, og noe reisevirksomhet i jobben- Arbeidssted: Fylkeshuset 

For flere spørsmål om stillingen, ta kontakt med gruppeleder Lin Veronica Jacobsen på mobil 40203074.

Søknadsfrist snarest, innen 25. januar

Send søknad til [email protected]