Gruppeleder

Frode Berge

Hei, jeg heter Frode (f.1966) og jeg er gruppeleder for fylkestingsgruppen til Rogaland AP.

Frode Berge

Hvordan ble du medlem i Ap? Jeg ble medlem i Ap (eller rettere sagt AUF) tidlig på 1980-tallet. Var akkurat begynt på St- Olav videregående skole i Stavanger, og der var det et veldig engasjert politisk miljø både i klassen min, og på skolen ellers.   

Hva er det fineste du vet med kommunen din? Jeg er født og oppvokst i Stavanger, som er en herlig by å bo og leve i.  

Litt storby, litt småby, et spennende, internasjonalt miljø, et koselig sentrum og et variert kulturliv! 

Hva er det beste/fineste med Rogaland? Jeg er like stolt av å være rogalending, som jeg er over å være stavangermann. Rogaland er et Norge i miniatyr. Fantastisk natur, et råsterkt næringsliv, og et utall aktive frivillige organisasjoner. 

Hva gleder du deg mest til i året som kommer? Helt seriøst: Valgkampen og valget i september. Det å drive valgkamp er noe av det kjekkeste jeg vet. Med alle de flinke folkene vi har både på fylkeslista og i kommunene, så er jeg overbevist om at vi kommer til å gjøre et godt valg!    

Hvorfor stiller du til valg? Fordi jeg vil bidra til å gjøre det fantastiske fylket vårt enda bedre, og fordi jeg vil bidra til at Arbeiderpartiet fortsetter i førersetet i Rogaland. 

Hva er din hjertesak? Komplett umulig å bare velge én… Jeg brenner for en god, inkluderende skole og for framtidsrettede arbeidsplasser.  I tillegg har jeg et hjerte som banker varmt for frivilligheten. 

Hva fikk deg inn i politikken? Da er vi tilbake til St. Olav videregående skole på 80-tallet. Den gang hadde vi en Høyre-regjering som strødde rundt seg med skattelettelser til de rikeste, samtidig som de kuttet i velferden. I tillegg var jeg opptatt av internasjonal solidaritet, blant annet i forhold til Nicaragua. Da ble AUF/Arbeiderpartiet et enkelt valg!